ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

poi

Το είδος του καυσόξυλου που θα επιλέξουμε εξαρτάται από την χρήση που θέλουμε.

Έτσι,διαφορετικά καυσόξυλα θα προμηθευτούμε για χρήση μπάρμπεκιου και διαφορετικά εάν ενδιαφερόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως πηγή θέρμανσης στο τζάκι.

Τα ξύλα για τζάκι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά καύσης. Αναφορικά, ο δρυς έχει μεγάλη διάρκεια καύσης, η οξιά γρήγορη και εύκολη ανάφλεξη, και η ελιά κάπου ανάμεσα στα παραπάνω χαρακτηριστικά.Επίσης σημαντικές διαφορές υπάρχουν στην φλόγα,τα κάρβουνα,την θερμογόνο δύναμη.

Το πεύκο έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη λόγο της ρετσίνης που περιέχει και αναφλέγεται εύκολα.Η φλόγα του είναι μεγάλη και συνίσταται η χρήση του όταν ξεκινάμε την φωτιά. Βρίσκεται σε αφθονία στα ελληνικά δάση και το μειονέκτημα της χρήσης του ως καυσόξυλο είναι η μικρή διάρκεια καύσης.

Η θερμογόνος δύναμη είναι υπεύθυνη στη θερμική απόδοση του τζακιού.την πρωτιά κατέχει η ελάτη με 4900 μονάδες ενώ ουραγός θα λέγαμε είναι η ελιά.Εδώ μπορείτε να υπολογίσετε πόσα ξύλα χρειάζεστε ώστε να ζεστάνετε το χώρο σας.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η σωστή χρήση στο καυσόξυλο,το κατάλληλο μέγεθος και σχήμα καθώς και η μικρή περιεκτικότητα σε υγρασία θα σας προσφέρει την μέγιστη απόδοση και ικανοποίηση.

Στο κατάστημά μας έχουμε την διάθεση να σας βοηθήσουμε ώστε να κάνετε την σωστή επιλογή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>